ΔΗ.Κ.Ε.Χ

Βρεφονηπιακός Σταθμός «Νερομπογιές και Νότες»

Ο πρότυπος παιδικός σταθμός  Νερομπογιές και Νότες  στα πλαίσια της λειτουργίας του πραγματοποιεί παράλληλες δράσεις. 
Οι γονείς ενημερώνονται από τους παιδαγωγούς καθημερινά, ενώ γίνεται και επίσημη ενημέρωση κάθε τρίμηνο.
Επίσης γίνονται συχνές ενημερώσεις και ομιλίες από τον ιατρό που έχει την ιατρική παρακολούθηση του σταθμού και από ειδικούς επιστήμονες.
Στο τρέχον σχολικό έτος πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες από τον ιατρό κ Ιωάννη Σταυράκη, η πρώτη για τα σωματομετρικά στοιχεία και την ανάπτυξη των παιδιών και η δεύτερη  για την μηνιγγιτοκοκκική νόσο.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος ψυχοκινητικής αγωγής κ. Κωνσταντίνος Καλαμάρης σε αντίστοιχη εκδήλωση μίλησε για θέματα της ειδικότητάς του, ενώ ο διαιτολόγος κ. Αλέξανδρος Κουκούλης, ανέλυσε εκτενώς το θέμα της διατροφής των παιδιών κατά την προσχολική ηλικία.

Παραδοσιακές γιορτές

Οι παραδοσιακές γιορτές (Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα Εθνικές Γιορτές), συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των παιδιών που χαρούμενα συμμετέχουν μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα έθιμα, κάνοντας αντίστοιχα θεματικές χειροτεχνίες, και ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις.

Θεατρικές παραστάσεις

Η παραστατική μορφή του θεάτρου είναι μία διαλεκτική διαδικασία μάθησης που ενεργοποιεί την φαντασία, αναπτύσσει την δημιουργικότητα και ενισχύει την κοινωνικότητα των παιδιών. Η θεατρική παράσταση Ηappyhippo  που παρακολούθησαν τα παιδιά φέτος ,ήταν  και μια ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν ανακαλύπτοντας και τον θαυμαστό κόσμο του βυθού.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Με την παιδαγωγική παραδοχή ότι η κοινωνικοποίηση ξεκινά  από τις μικρές ηλικίες, τα παιδιά των σταθμών της ΔΗ.ΚΕ.Χ, επισκέπτονται  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Με μεγάλη χαρά τα νήπιά μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου μίλησαν με τους Πυροσβέστες και έπαιξαν παιχνίδια.

Εκδρομές

Με τις πρώτες λιακάδες της Άνοιξης επισκέφθηκαν και τον Βοτανικό Κήπο Νενήτων, απόλαυσαν την φύση,  είδαν τα φυτά , και έπαιξαν με την καρδιά τους σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.

Περιήγηση στο σταθμό!

Παιδικές κατασκευές απο τα διαδικτυακά μαθήματα του σταθμού!

Υπέροχες πρωτομαγιάτικες δημιουργίες από τα νήπια και τα βρέφη μένοντας στο σπίτι με τη βοήθεια των κηδεμόνων!

Ημερήσια εκδρομή στο Λιθί με τη συνοδεία γονέων και κηδεμόνων! Τα παιδιά πέρασαν ονειρεμένα, με κολύμπι, βουτιές, παιχνίδι, και ένα χορταστικό μεσημεριανό φαγητό. Μια εκδρομή που θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστη αφού δεν ήθελαν να τελειώσει! Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ Κων/νο Μισόβουλο για την συμβολή του στη πραγματοποίηση της καλοκαιρινής εξόρμησης!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΡΙΔΑ-ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΠΡΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΤΩ ΡΕ.

Επικοινωνία

τηλ: 22713 51756

Αεροπόρου Ροδοκανάκη 17 Φάρκαινα

Οι "Νερομπογιές και Νότες" στον χάρτη