Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Χίου

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) είναι μία δημοτική δομή που έχει σκοπό στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και στην διατήρηση της οικογενειακής συνοχής και στην εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Τα προγράμματα του ΚΗΦΗ, απευθύνονται σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Υπάγονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Στη Χίο, το  ΚΗΦΗ ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο της ΔΗ.Κ.Ε.Χ  του Δήμου Χίου και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, εξασφάλιση των πρακτικών αναγκών της διαβίωσης καθώς και προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών δεξιοτήτων. Παράλληλα προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη ενώ οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας συμμετέχουν και σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης . Το Κέντρο στελεχώνεται με άριστο και εκπαιδευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων  όπως: Ιατρό, νοσηλεύτρια, κοινωνικό φροντιστή, οικογενειακή βοηθό, οδηγό για τις μετακινήσεις καθώς και κοινωνική λειτουργό.

Επίσης  στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εξωστρέφειας, συνεργάζεται με εθελοντικές ομάδες ή εθελοντές συμπολίτες που συνδράμουν στην ψυχαγωγία και στην κοινωνική φροντίδα.

Ο χώρος είναι οργανωμένος, σύγχρονος και προσαρμοσμένος στις ανάγκες των ηλικιωμένων. Φιλοξενεί 25 άτομα και λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8.00 με 3.00 μ.μ. Βρίσκεται στη διεύθυνση Ηρακλείτου 2 στην Ευρετή.

Το Κ.Η.Φ.Η στον χάρτη