ΔΗ.Κ.Ε.Χ

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Χίου​

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) είναι μία δημοτική δομή που έχει σκοπό στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και στην διατήρηση της οικογενειακής συνοχής και στην εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Τα προγράμματα του ΚΗΦΗ, απευθύνονται σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Υπάγονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Στη Χίο, το  ΚΗΦΗ ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο της ΔΗ.Κ.Ε.Χ  του Δήμου Χίου και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, εξασφάλιση των πρακτικών αναγκών της διαβίωσης καθώς και προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών δεξιοτήτων. Παράλληλα προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη ενώ οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας συμμετέχουν και σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης . Το Κέντρο στελεχώνεται με άριστο και εκπαιδευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων  όπως: Ιατρό, νοσηλεύτρια, κοινωνικό φροντιστή, οικογενειακή βοηθό, οδηγό για τις μετακινήσεις καθώς και κοινωνική λειτουργό.

Επίσης  στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εξωστρέφειας, συνεργάζεται με εθελοντικές ομάδες ή εθελοντές συμπολίτες που συνδράμουν στην ψυχαγωγία και στην κοινωνική φροντίδα.

Ο χώρος είναι οργανωμένος, σύγχρονος και προσαρμοσμένος στις ανάγκες των ηλικιωμένων. Φιλοξενεί 25 άτομα και λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8.00 με 3.00 μ.μ. 

Βρίσκεται στη διεύθυνση Ηρακλείτου 2 στην Ευρετή.

 


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

ΕΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΗΦΗ :

 

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΓΛΕΝΤΙ

Το μουσικό σχήμα της ομάδας του Μανώλη Αυγουστίδη και η κρυσταλλίνη φωνή της νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ Ηρώς Λαμπρινούδη Αργυρού, ξεσήκωσαν τους ηλικιωμένους στο κέφι και τον χορό, στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας.
Παρέσυραν στο γλέντι και τους εργαζόμενους, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ κ. Κωνσταντίνος Μισόβουλος, ο Αντιδήμαρχος Χίου κ. Πάνος Αναγνώστου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Χ

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Οι εργαζόμενοι του ΚΗΦΗ παρακολούθησαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών το οποίο διοργανώθηκε απο τον βρεφονηπιακό σταθμό «Νερομπογιές και Νότες » της ΔΗΚΕΧ σε συνεργασία με το
Εθνικο Κέντρο Αμεσης Βοηθειας Χιου.

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

Γιορτάσαμε τις απόκριες με κέφι γλέντι και αγάπη στο χωρό του ΚΗΦΗ

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Τα μέλη του ΚΗΦΗ υποδέχθηκαν τους μαθητές της 'Β ταξης του 5ου Δημοτικού σχολείου  και κατασκεύασαν μαζί αποκριάτικες χειροτεχνίες.

12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης,
Ο πρόεδρος της Δ.Η.Κ.Ε.Χ Κωνσταντίνος Μισόβουλος, τα μέλη του Δ.Σ
και οι εργαζόμενοι του Κ.Η.Φ.Η. προσφέρουμε τα καθιερωμένα Πασχαλινά μας γλυκά στους ηλικιωμένους μας, με την υπόσχεση
ότι σ'αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε θα είμαστε πάντα κοντά τους!!!
Ευχόμαστε το Άγιο φως της Αναστάσεως να φέρει σε όλους μας Χαρά-Υγεία-Αισιοδοξία.

26 ΜΑΙΟΥ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους στη πανέμορφη Λαγκάδα και στη συνέχεια ένα λουκούλλειο γεύμα που αναμφίβολα ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς.

Δίπλα μας όπως πάντα ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ κ. Κων/νος Μισόβουλος ακούραστος και παραγωγικός, και από τη διοίκηση η κ. Σμαράγδα Ρε.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ

Επίσκεψη πραγματοποίησαν  σήμερα, 2 Νοεμβρίου ,  οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ της ΔΗ.Κ.Ε.Χ στο Βρεφονηπιακό σταθμό «Γλυκό μου Μανταρίνι». Σε ένα πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα, οι ηλικιωμένοι αφηγήθηκαν στα νήπια παραμύθια καθώς και βιωματικές ιστορίες με διδακτικό περιεχόμενο. Αντίστοιχα, τα μικρά παιδιά τους χάρισαν κάρτες που είχαν δημιουργήσει τα ίδια με τις νηπιαγωγούς εκφράζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους γι’ αυτούς.. Τέλος, ηλικιωμένοι και νήπια ζύμωσαν μαζί και έφτιαξαν ψωμάκια , έπαιξαν , έφτιαξαν κατασκευές με σκοπό την επικοινωνία μεταξύ των γενεών , την ψυχαγωγία και την ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν ΜΑΓΙΚΟ: Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ και τα νήπια του Σταθμού πλημμύρισαν από χαρά και συγκίνηση δίνοντας την υπόσχεση ότι σύντομα θα ξανασυναντηθούν.

    

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα , οι ωφελουμενοι του ΚΗΦΗ "Συντροφιά" της ΔΗΚΕΧ έλαβαν Χριστουγεννιάτικα εδέσματα που ζέσταναν τις ευαίσθητες ψυχές τους και σκόρπισαν αισιοδοξία και γλυκά χαμόγελα!!!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ! 14/7/2023

Στον δροσερό Εμπορειό της Χίου βρέθηκε το ΚΗΦΗ μας!!
Περπάτησαν κοντά στη θάλασσα και απόλαυσαν ένα εξαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής!
Οι ωφελούμενοι μας διασκέδασαν πολύ. 

Το Κ.Η.Φ.Η στον χάρτη