ΔΗ.Κ.Ε.Χ

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ) "Αποχρώσεις"

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) «Αποχρώσεις»  της ΔΗ.ΚΕ.Χ  απασχολούνται δημιουργικά 50 παιδιά, ηλικίας 5 – 12 ετών.
Το πρόγραμμα  ξεκινάει από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31 Ιουλίου του επόμενου έτους, με τα παιδιά να απασχολούνται από θεατρολόγο, γυμναστή, φιλόλογο και παιδαγωγό.
Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.
Στόχος είναι η διάπλαση χαρούμενων και ευτυχισμένων παιδιών μέσα από την πολυαισθητηριακή εκπαίδευση, την στοχευμένη καλλιτεχνική καλλιέργεια και την ποιοτική δημιουργική απασχόληση.
Το ΚΔΑΠ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου, λειτουργεί κατά τους χειμερινούς μήνες από τις 14:00 έως τις 21:00 το βράδυ και τους καλοκαιρινούς, όταν είναι κλειστά τα σχολεία, από τις 8.00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. Το κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται καλύπτεται  από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ.

Καλωσορίζουμε τη νέα δράση της ΔΗ.Κ.Ε.Χ, που είναι η η εκπαιδευτική ρομποτική. Το μάθημα της ρομποτικής γίνεται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της επιχείρησης με τον πιο ευχάριστο, βιωματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Τα παιδιά, ενθουσιασμένα με τη νέα αυτή εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργούν κατασκευές και γίνονται οι ίδιοι μικροί «προγραμματιστές». Χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το μυαλό και τα χέρια τους αναπτύσσοντας έτσι τις νοητικές αλλά και τις κινητικές τους δεξιότητες και ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της ρομποτικής.

Αποκριάτικο πάρτι μασκέ, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά ήρθαν με τις στολές τους συμμετείχαν σε διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια και χόρεψαν σε αποκριάτικους ρυθμούς.