ΔΗ.Κ.Ε.Χ

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ) "Μαγικό Χωριό"

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) «Μαγικό Χωριό» της ΔΗ.ΚΕ.Χ απασχολούνται δημιουργικά 30 παιδιά, ηλικίας 5 – 12 ετών.
Το πρόγραμμα  ξεκινάει από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31 Ιουλίου του επόμενου έτους, με τα παιδιά να απασχολούνται από γυμναστή, φιλόλογο και παιδαγωγό. 
Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.
Στόχος είναι η διάπλαση χαρούμενων και ευτυχισμένων παιδιών μέσα από την πολυαισθητηριακή εκπαίδευση, την στοχευμένη καλλιτεχνική καλλιέργεια και την ποιοτική δημιουργική απασχόληση.
Το ΚΔΑΠ, που βρίσκεται στο Χαλκειός, λειτουργεί κατά τους χειμερινούς μήνες από τις 17:00 έως τις 21:00 το βράδυ και τους καλοκαιρινούς, όταν είναι κλειστά τα σχολεία, από τις 8.00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. Το κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται καλύπτεται  από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ.