ΔΗ.Κ.Ε.Χ

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

Ιαματικά Λουτρά - Θέρμαι Αγιασμάτων

Το τοπικό ιαματικό – θερμαλιστικό σύστημα των Αγιασμάτων αξιοποιείται από την ΔΗ.ΚΕ.Χ με την λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών.

Τα φυσικά θερμά νερά αποτελούν μία ήπια και φυσική πηγή ενέργειας. Η διαχείρισή τους γίνεται στα πλαίσια της βιωσιμότητας, της φέρουσας ικανότητας, και  της ορθής χρήσης των φυσικών αποθεμάτων. Η ιαματική υδροθεραπεία συνδυάζεται  με τον τουρισμό ευεξίας.

Τα λουτρά στα Αγιάσματα της Χίου λειτουργούν σε ένα άνετο χώρο και προσφέρουν ανάπαυση, χαλάρωση και ευχάριστη διαμονή. Οι εγκαταστάσεις τους περιλαμβάνουν το υδροθεραπευτήριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ

Τα θερμά ιαματικά λουτρά των Αγιασμάτων είναι κατάλληλα για παθήσεις όπως :

  • Ρευματοπάθειες
  • Αρθροπάθειες
  • Ισχυαλγίες,
  • Οσφυαλγίες
  • Παθήσεις του νευρικού συστήματος
  • Γυναικολογικές παθήσεις
  • Αγγειοπάθειες και παθήσεις ενδοκρινολογικού κύκλου.
  • Κακώσεις-διαστρέμματα -θλάσεις- τενοντίτιδες
  • Ψωρίαση, εκζέματα καταπολέμηση ακμής, ξηροδερμία εφήβων.
  • Πλήρης αθλητική αποκατάσταση

Επίσης:

Τα αιωρούμενα  σωματίδια και σταγονίδια θαλασσινού νερού σε συνδυασμό με το καλοκαιρινό μελτέμι, δημιουργούν μικροκλίμα για εισπνοθεραπεία.

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το νερό  είναι υπέρθερμο μεταλλικό , ασθενώς ραδιενεργό και ιαματικό με πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και άλατα (Ca-Mg-Na-K-HCO3-Cl-SO4) Η θερμοκρασία ανέρχεται στους  57 β. Κελσίου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η περιοχή προσφέρεται για μπάνια  στις αξιόλογες παραλίες, πεζοπορικό τουρισμό, διαδρομές με ποδήλατο , και φυσικές εξερευνήσεις. Στα κοντινά αξιοθέατα συγκαταλέγονται και τα  μη ενεργά πλέον μεταλλεία αντιμονίου, που αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη της τοπικής ιστορίας, Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τα γραφικά εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Ζώνης, Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αμπελοκαλλιέργειες του Αριούσιου Οίνου και λειτουργεί και τοπικό Οινοποιείο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το υδροθεραπευτήριο λειτουργεί τους θερινούς μήνες (Ιούλιο με Οκτώβριο). Ώρες λειτουργίας:  9.00 -19.00,  καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Την Δευτέρα είναι ανοιχτά μόνο για τους τακτικούς λουόμενους.Ενημερώνουμε ότι οι λούσεις θα πραγματοποιούνται  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2274021979

 

Email: info@thermae-agiasmata.gr

Χορηγήθηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ στο Υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων.

Με το ειδικό σήμα λειτουργίας του Υπουργείου Τουρισμού θα λειτουργεί από τούδε και στο εξής το Υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων, αφού μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία η ΔΗΚΕΧ κατόρθωσε να λάβει το σήμα, και έτσι ο Δήμος Χίου είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας για τα Ιαματικά Λουτρά των Αγιασμάτων.

«Ήταν μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς έπρεπε να επανυποβληθεί ο σχετικός φάκελος των δικαιολογητικών. Η εγρήγορση του Προέδρου της ΔΗΚΕΧ κ. Μισόβουλου και των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθώς και δική μας συνεχής επαφή με το υπουργείο Τουρισμού, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και μάλιστα γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Ο δήμος Χίου είναι πλέον από τους ελάχιστους που διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας για το Υδροθεραπευτήριο των Αγιασμάτων», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κων/νος Βεργίνας.

Φανερά ικανοποιημένος από τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κων. Μισόβουλος εκφράζει τις ευχαριστίες του στους υπαλλήλους της υπηρεσίας που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του φακέλου των δικαιολογητικών, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού για τη βοήθεια τους.

«Ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της ΔΗ.ΚΕ.Χ ήταν η μη έκδοση του ειδικού σήματος λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Αγιασμάτων. Στις 7/2/2020 από τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Χ πραγματοποιήθηκε εκ νέου υποβολή φακέλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού και στις 8-5-2020 λάβαμε το πολυπόθητο ειδικό σήμα λειτουργίας για τα ΜΙΘ Αγιάσματα Χίου (Ιαματικά Λουτρά Αγιασμάτων). Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Βεργίνα Κων/νου. Η ΔΗ.ΚΕ.Χ θέλει να ευχαριστήσει από καρδίας την κ.α. Αρχοντούλα Αξιώτου και κ.α. Σάτρα Μαρίκα για την εθελοντική προσφορά τους», τονίζει ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κων. Μισόβουλος.