Βρεφονηπιακός Σταθμός «Γλυκό μου Μανταρίνι»

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός « Γλυκό μου μανταρίνι » που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2003 στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο στην καρδιά του Κάμπου, στην περιοχή Τάλλαρος. Πρόκειται για ένα κτίριο που αποτελείται από έξι φωτεινές αίθουσες με χαρούμενα χρώματα (πρόσφατα ανακαινισμένες) κουζίνα, αίθουσα φαγητού βρεφών και βοηθητικούς χώρους. Διαθέτει καινούργια και σύγχρονη αυλή , εξοπλισμένη με διάφορα παιχνίδια που προσφέρονται για την επαφή των παιδιών με το περιβάλλον και την σωματική τους ανάπτυξη. Ο χώρος τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Στο σταθμό φιλοξενούνται 63 παιδιά, 23 βρέφη και 40 νήπια τα οποία χωρίζονται σε τρία τμήματα βρεφών και τρία νηπίων.

 

Ιατρική παρακολούθηση

Ο σταθμός παρέχει ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση μέσω της παιδιάτρου κ. Αγγελικής Μαμούνα, η οποία εξετάζει τα παιδιά κάθε εβδομάδα μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ οι γονείς ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.

 

Διατροφή

Το εβδομαδιαίο μενού διαμορφώνεται από διατροφολόγο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην ποιότητα και στον τρόπο παρασκευής των τροφίμων, από τον μάγειρα που με αγάπη και προσοχή και χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά, δημιουργεί μοναδικές συνταγές. Το ημερήσιο μενού περιλαμβάνει 2 γεύματα ( πρωϊνό και μεσημεριανό).

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Κάθε τμήμα στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών και ακολουθεί ένα ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Οι γονείς ενημερώνονται καθημερινά με ειδικό σημείωμα.

 

 

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν Θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια (ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, πηλού,), μουσικοκινητική αγωγή, ζωγραφική τραγούδι. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσονται δραστηριότητες όπως : Θεατρικές παραστάσεις. εκπαιδευτικές εκδρομές, εορτασμός εθνικών επετείων. (28ηΟκτωβρίου, 11 Νοεμβρίου, 25ηΜαρτίου), Χριστουγεννιάτικες και Αποκριάτικες γιορτές, εργαστήρια κατασκευών, επισκέψεις σε μουσεία, χώρους επιμόρφωσης και παιχνιδιού , εκδρομές, εκδηλώσεις με συμμετοχή συγγραφέων παιδικών βιβλίων κ.α Η σχολική χρονιά κλείνει με μία μεγάλη γιορτή που σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

 

ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στις ειδικά διαμορφωμένες για βρέφη αίθουσες  τα παιδιά χαίρονται το παιχνίδι και αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους. Στην αυλή υπάρξουν ασφαλή όργανα παιδικής  χαράς για να χαίρονται το παιχνίδι τους.

ΝΗΠΙΑ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-2019

Θεατρική παράσταση , από την θεατρική ομάδα HIPPO

Δραματοποιημένη αφήγηση για το παιδικό βιβλίο « Δως΄ μου το χέρι σου » από την ίδια την συγγραφέα κ. Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Eκπαιδευτική εκδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ο ΣΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ» στη Μέσα Διδύμα από την κ. Σοφία Ταζόγλου

Στο ΚΠΕ με τον εκπαιδευτικό κ. Σπυράκη

Στο Λαογραφικό μουσείο Καλλιμασιάς

Στο Citrus στον Κάμπο

ΓΙΟΡΤΕΣ

Τιμούμε τις εθνικές επετείους

Κατασκευές τα Χριστούγεννα

Προετοιμασία για την καλοκαιρινή γιορτή

Το "Γλυκό μου Μανταρίνι" στον χάρτη