ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 8/1/2021

 Σας ενημερώνουμε ότι, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης  για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς «Νερομπογιές & Νότες», «Γλυκό Μου Μανταρίνι» και ΚΔΑΠ «Αποχρώσεις»  του Δήμου Χίου – ΔΗ.Κ.Ε.Χ. με μεγάλη επιτυχία .

Με σύμμαχο την τεχνολογία και στόχο την παροχή της απαραίτητης προσχολικής και σχολικής αγωγής, μέσα από καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα, τα παιδιά των σταθμών και του ΚΔΑΠ, είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να συμμετέχουν σε ευρυματικές κατασκευές και παιχνίδια αλλά ταυτόχρονα να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους,  παρά τα επιβεβλημένα μέτρα για τον έλεγχο και την εξάπλωση της πανδημίας covid 19 . Όλες οι δραστηριότητες στόχο  είχαν τη διασκέδαση των παιδιών, παράλληλα με την εξάσκηση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους.

Αναφορικά με το υλικό που επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί, δόθηκε ιδιαίτερη  έμφαση τόσο στην παιδαγωγική του αξία, όσο και στη διασκέδαση που προσφέρουν οι δραστηριότητες, καθώς και στο χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση τους, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη έκθεση των παιδιών στην οθόνη του υπολογιστή. Οι παιδαγωγοί ασχολήθηκαν με επίκαιρες και όχι μόνο θεματικές ενότητες  όπως Χειμώνας (χειμέρια νάρκη, ζώα, ρούχα, είδη θέρμανσης, μάζεμα ελιάς, κάστανα, κ.λ.π), εορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανείων ( κατασκευές, κάρτες, συνταγές, κάλαντα, ήθη και έθιμα διαφόρων  περιοχών και αναβίωση των εθίμων μέσω των πολυμέσων).

Η ανταπόκριση όλων έδειξε ότι καθηλώθηκαν μικροί και μεγάλοι με πλήθος δραστηριοτήτων!!

Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. κ. Μισόβουλος  Κων/νος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς των βρεφονηπιακών σταθμών και του ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. οι οποίοι όπως ανέφερε, ανταποκρίθηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό  τρόπο κατά τη διάρκεια της αναστολής της εκπαιδευτικής διαδικασίας .

 Ο ίδιος εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά και γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα μας .