ΔΗ.Κ.Ε.Χ

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Δράσεις περιβαλλοντικής
εκπαίδευσης

Η ΔΗ.Κ.Ε.Χ ενημερώνει ότι η νέα υπαίθρια δράση <<Ο Κήπος των Θαυμάτων>> που
λειτουργεί στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου <<Μίκης Θεοδωράκης>>, στην
περιοχή Καστρομηνά αρχίζει, παράλληλα με τη νέα σχολική χρονιά, πρόγραμμα
περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τμήματα της πρωτοβάθμιας
εκπαίδευσης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων σε
θέματα δημιουργίας χώρων πρασίνου, η συντήρηση, η συμβολή στην δημιουργία
τους και ο σεβασμός σε ήδη υπάρχοντες χώρους.
Η δράση γίνεται μέσα από ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες.
Ο Κήπος είναι ένας τόπος για ηρεμία και χαλάρωση και αποτελεί σημείο
συνάντησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους με την
παρουσία γεωπόνου που θα προσφέρει ειδικές επιστημονικές γνώσεις.

Ο Κήπος των Θαυμάτων

Σημεία φύτευσης

Στο χώρο του κήπου υπάρχουν παρτέρια, όπως και περιμετρικά σημεία ελεύθερα με σκοπό την φύτευσή τους από τους νέους επισκέπτες. Αφού περιηγηθούν και γνωρίσουν τον κήπο , τον τρόπο και τα υλικά που χρησιμοποιούμε, τότε το κάθε παιδί φυτεύει ένα φυτό και σε αυτό βάζουμε ταμπέλα κι με το όνομα του.

Θερμοκήπιο

Στο θερμοκήπιο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεθόδους
πολλαπλασιασμού των διαφόρων φυτικών ειδών που φιλοξενούμε στο χώρο. Σε συνέχεια της ενημέρωσης , θα μπορούν να πολλαπλασιάσουν και αυτά με την σειρά τους κάποιο από αυτά, με σκοπό να παραμείνει στο θερμοκήπιο για ανάπτυξη και αργότερα την τοποθέτησή του στον κήπο μας.

Θεατράκι

Υπάρχουν 2 χώροι καθιστικού, ο πρώτος είναι το πέτρινο αμφιθέατρο που σκοπό έχει τη γνωριμία με τους επισκέπτες δίνοντας την ευκαιρία της παρατήρησης του χώρου ταυτόχρονα με την συζήτηση που εξελίσσεται. Ο δεύτερος χώρος είναι αυτός με τους τραπεζόπαγκους, όπου οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους κάτω από την σκιά των δέντρων.

Επιδαπέδια παιχνίδια

Στο χώρο του κήπου υπάρχουν παιχνίδια στα οποία τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα με την παρέα τους και να αναπτύξουν δεξιότητες ανάλογες των χαρακτηριστικών της ηλικίας τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για έναν εκπαιδευτικό περίπατο στον Κήπο των Θαυμάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Χ στο τηλέφωνο : 2271350088.

Η κράτηση πραγματοποιείται τηλεφωνικώς και επιβεβαιώνεται με email(dikeh@chios.gov.gr)

 

 

Ανοιξιάτικο «Πικ Νικ» για τα παιδιά των βρεφονηπιακών Σταθμών «Γλυκό μου Μανταρίνι» – «Νερομπογιές & Νότες»

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας αλλά και της Οικογένειας η Δ.Η.Κ.Ε.Χ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, νυν Δ.ΥΠ.Α – ΕΠΑΣ Μαθητείας Χίου ,Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης & Τμήμα Κομμωτικής Τέχνης καθώς και το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου, πραγματοποίησε το δεύτερο Ανοιξιάτικο «Πικ Νικ» για τα παιδιά των βρεφονηπιακών Σταθμών «Γλυκό μου Μανταρίνι» – «Νερομπογιές & Νότες» στο Κτήμα Καστρομηνά. Τα παιδιά εκτός από ελεύθερο παιχνίδι ,που καλλιεργεί τη φαντασία και την έκφρασή τους, είχαν την ευκαιρία ,μαζί με τους γονείς τους ,να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στη ζωγραφική,τις κατασκευές,και τις αθλητικές δραστηριότητες φυσικής αγωγής.
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει απ’την παρέα μας, ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης ,όπου με το χιούμορ και την αμεσότητα διασκέδασε μικρούς και μεγάλους !!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών, τη σχολή ΕΠΑΣ Χίου (Τμήμα Μαγειρικής – Τμήμα Κομμωτικής Τέχνης ΟΑΕΔ) και το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου, για την άψογη συνεργασία και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους γονείς και τα παιδιά για την συμμετοχή τους, και δίνουμε ραντεβού για τις 15-16 Ιουλίου ,όπου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Παιδικό Φεστιβάλ της ΔΗΚΕΧ.